E-health

E-health of digitale zorg kan een aanvulling zijn op de behandeling of een mogelijkheid toch te werken aan uw mentale gezondheid zonder psycholoog.

Hieronder vindt u een enkele mogelijkheden voor online zorg in de vorm van oefeningen, psycho-eduactie, apps, zelftests en cursussen.

Ontspanning

Ontspanningsoefeningen zijn een goede ondersteuning bij verschillende soorten behandelingen. GGZ Drenthe stelt ontspanningsoefeningen in MP3 formaatbestanden ter beschikking. Klik hier om naar hun website te gaan .

Mindfulness

VGZ biedt gratis een mindfulness app aan met een uitgebreid programma met oefeningen.


De app VGZ Mindfulness coach is gratis te downloaden via de App Store of via Google Play.

Alcoholprobleem

Deze gratis en anonieme cursus biedt hulp aan mensen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen of willen stoppen met drinken.


Klik hier om naar de cursus te gaan.

Depressie

Voor online hulp bij depressie heeft het Trimbosinstituut een zelfhulpprogramma ontwikkeld. Dit wordt vergoed.


Klik hier om naar de website te gaan.

Mentaal vitaal

Op deze website die is ontwikkeld door Trimbos, vind je veel informatie over mentale fitheid.

Klik hier om naar de website te gaan. 

Menz en geest

‘Menz en Geest’ van Menzis is een wegwijzer in de geestelijke gezondheidszorg met tips, zelftests en online cursussen. Je hoeft geen klant van Menzis te zijn om er gebruik van te maken.

Klik hier om naar de website te gaan.

Healthy Mind – CBT

Healthy Mind – CBT is een app die je kunt downloaden in de App Store of via Google Play. Met deze (betaalde) app kun je zelf aan de slag gaan met technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Ook vind je in deze app een bibliotheek met artikelen over psychologische onderwerpen en meditatie oefeningen.

Klik hier om naar de website van Healthy Mind – CBT te gaan.