Waarom online behandeling?

Niet gebonden aan plaats

Ongeacht waar ter wereld jij je bevindt, als je beschikt over internet kun je therapie volgen. Jij bepaalt hoe het online contact plaatsvindt: via beeldbellen, mailcontacten of chat. Je hoeft niet naar een praktijk te reizen, niet betaald te parkeren en je loopt ook niet het risico om bekenden in de wachtkamer tegen te komen.

Wanneer het jou uitkomt

Ik ben niet gebonden aan vaste werktijden en ben flexibel in wanneer ik met je kan afspreken. Ook in de avonduren of in het weekend.

Snel beginnen

Wanneer je je aanmeldt, word je binnen 1 werkdag teruggebeld/gemaild. Om erachter te komen of een online psycholoog en online therapie bij jou past, maken we een afspraak voor een (geheel vrijblijvend) kennismakingsgesprek van 15 minuten via Skype, Facetime of Whatsapp beeldbellen. Het intakegesprek kan aansluitend binnen 1-2 weken worden ingepland. In feite werkt het net als in de behandelkamer. De eerste afspraak in het intakegesprek. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld. Samen starten we vervolgens aan jouw behandeling. Aan het eind van het traject is een afsluitende fase, waarbij aandacht is voor terugvalpreventie.

Veilig

Bij het beeldbellen wordt gebruik gemaakt van een beveiligd platform zodat je er zeker van kunt zijn dat de online therapie veilig is. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van de wet BIG, wet WGBO en wet AVG. De praktijk beschikt bovendien over een privacy statement.

Bewezen effectieve behandelmethoden

De therapievormen waarvan gebruik wordt gemaakt in de behandeling zijn:

Professioneel

Ik ben BIG-geregistreerd GZ-psycholoog. Dat is een wettelijk beschermde titel en houdt in dat ik na mijn universitaire opleiding Gezondheidspsychologie een 2-jarige postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog heb afgerond.

Daarnaast ben ik VGCt-geregistreerd Cognitief gedragstherapeut.